Работно време: 09:00 - 17:00
Локација: Скопје
Контакт: +389 78 201 589
Следете нѐ:
Top
закон за заштита на лични податоци Archives - Nest
142
archive,category,category-142,mkd-core-1.0.3,highrise-ver-1.5,,mkd-smooth-page-transitions,mkd-ajax,mkd-grid-1300,mkd-blog-installed,mkd-header-standard,mkd-sticky-header-on-scroll-up,mkd-default-mobile-header,mkd-sticky-up-mobile-header,mkd-dropdown-slide-from-bottom,mkd-dark-header,mkd-full-width-wide-menu,mkd-header-standard-in-grid-shadow-disable,mkd-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

закон за заштита на лични податоци

Безбедносните алатки се од суштинска важност за една компанија. Продолжуваме каде што застанавме на нашиот предходен блог пост и го споделуваме вториот дел од листата на бесплатни алатки за безбедност. Исто така, важно е да се забележи дека многу бесплатни безбедносни алатки се наменети само...

Ако вашиот бизнис штотуку започнува, можеби немате буџет што ви е потребен за да купите безбедносни алатки за да го одржите вашиот бизнис безбеден. За среќа, многу брендови нудат бесплатни верзии на нивните производи, за подоцна да можете да направите надградбата кон платена верзија кога...

Приватноста на податоците како вид на заштита против злоупотреба на истите се однесува на тоа како треба да се постапува со дел или пак целосната информација, односно податокот врз основа на нејзината релативна важност. ...

Сите ние живееме во време кога дигиталната технологија во голема мера влијае врз нашите животи, почнувајќи од начинот на кој се поврзуваме со другите луѓе, па се до тоа како го толкуваме светот. ...

Согласно член 41 од новиот Закон за заштита на лични податоци, Офицерот за заштита на личните податоци може да биде секое лице кое е овластено од Контролорот или Обработувачот на личните податоци и тоа во секој случај кога:...