Работно време: 09:00 - 17:00
Локација: Скопје
Контакт: +389 78 201 589
Следете нѐ:
Top
Ивона Стојчевска, Author at Nest
3
archive,author,author-ivona-stojchevska,author-3,mkd-core-1.0.3,highrise-ver-1.5,,mkd-smooth-page-transitions,mkd-ajax,mkd-grid-1300,mkd-blog-installed,mkd-header-standard,mkd-sticky-header-on-scroll-up,mkd-default-mobile-header,mkd-sticky-up-mobile-header,mkd-dropdown-slide-from-bottom,mkd-dark-header,mkd-full-width-wide-menu,mkd-header-standard-in-grid-shadow-disable,mkd-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Author: Ивона Стојчевска

Приватноста на податоците како вид на заштита против злоупотреба на истите се однесува на тоа како треба да се постапува со дел или пак целосната информација, односно податокот врз основа на нејзината релативна важност. ...

Сите ние живееме во време кога дигиталната технологија во голема мера влијае врз нашите животи, почнувајќи од начинот на кој се поврзуваме со другите луѓе, па се до тоа како го толкуваме светот. ...

Согласно член 41 од новиот Закон за заштита на лични податоци, Офицерот за заштита на личните податоци може да биде секое лице кое е овластено од Контролорот или Обработувачот на личните податоци и тоа во секој случај кога:...